Razmjena mladih u Dresdenu

dresTražili smo i tražili...i pronašli 8 mladih za međunarodni radni kamp u Njemačkoj koji se održao od 13. do 23.7. Kako je bilo i što su sve sudionici radili pročitaj i pogledaj galeriju u nastavku...Agencija lokalne demokracije već cijeli niz godina organizira međunarodne razmjene mladih na europskoj razini, te mladima iz regije i Hrvatske omogućuje da svoje ljetne praznike provedu na zanimljiv i drugačiji način, da upoznaju mlade ljude iz drugih država i kultura, provedu s njima intezivno 10-ak dana u kampu, te na taj način prošire svoje vidike i tzv. interkulturalne kompetencije. 

Tema ovogodišnje razmjene mladih bio je rad na permakulturnoj farmi Permahof na kojoj su mladi i bili smješteni , a koja se nalazi na samom rubu Nacionalnog parka Saska Švicarska , u blizini Dresdena u Njemačkoj. Razmjena je održana od 13. do 23.07.2017. Okupila je mlade iz Hrvatske, Francuske i Njemačke, a financijski ju je podržao Francusko-njemački ureda za mlade (www.ofaj.org).

Tijekom deset dana razmjene mladi su radili na uređenju igrališta za djecu koje se nalazi na samoj farmi. Imali su priliku kroz zanimljive društvene igre i jezične animacije naučiti po koju riječ na francuskom, njemačkom, ali i stranci na hrvatskom, te se upoznati s lokalnim stanovništvom i upoznati se s krajem u koji su došli – a to je Saska Švicarska. Posjetili su i okolna mjesta , veslali na rijeci Labi, šetali po Bastionu (die Bastei), najpoznatijoj formaciji stijena u Saskoj Švicarskoj, prošetali Dresdenom i posjetili poznati Muzej higijene.Provesti deset dana u kampu u prirodi, uz solarne tuševe iz kojih nije uvijek tekla topla, uz ljame, alpake, magarce i vijetnamske svinje, te pješačiti kroz šumu i po planinama nije uvijek bilo lako. Ali na kraju su se svi složili u jednom: ovo nesvakidašnje i prekrasno iskustvo definitivno im je proširilo vidike pamtiti će ga cijeli život.

Share

ALDA EUROPE

alda-logo

Nacionalna zaklada

Agencija lokalne demokracije je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

veliki rgb

Newsletter registracija

Ime:
E-mail: