Održano informativno događanje „Erasmus+ iskustva i mogućnosti“

milj 14. prosinca 2017. u Osijeku održano je informativno događanje „Erasmus+ iskustva i mogućnosti“ koje je povodom 30. obljetnice programa Erasmus organizirao EDIC Osijek. U uvodnom dijelu događanja sudionike je pozdravio Stjepan Ribić, predsjednik uprave Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje. Predstavnice informacijskih centara Europe Direct Osijek i Europe Direct Dubrovnik, Brigita Ivoševac i Andriana Kremenjaš-Daničić predstavile su brošuru o Erasmus+ iskustvima iz Osječko-baranjske i Dubrovačko-neretvanske županije koju su u suradnji izradila ova dva informacijska centra te su predstavile ulogu i aktivnosti informacijskih centara.

O iskustvima sudjelovanja u projektima i aktivnostima u okviru programa Erasmus+ govorili su Ankica Bilandžić tajnica i projekt koordinator u OŠ Bilje, Tihomir Dunđerović, knjižničar u OŠ Bilje i Tea Liović Holas nastavnica engleskog jezika u Osnovnoj školi Bilje, Melita Krstić, stručni suradnik pedagog u Osnovnoj školi Višnjevac te Ivana Štiglec, prof. njemačkog i engleskog jezika, projektni koordinator u I. gimnaziji Osijek i Daniela Dorčak prof. njemačkog i engleskog jezika u I. gimnaziji Osijek.
O mogućnostima i iskustvima Erasmus+ mobilnosti za studente u svrhu studijskog boravka i u svrhu obavljanja stručne prakse u inozemstvu te o dolasku stranih studenata na Sveučilište u Osijeku govorila je prof. Martina Šuto, Erasmus koordinatorica na Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.
Tina Kristina Katava, predsjednica Erasmus Student Network Osijek (ESN Osijek), organizacije koja pruža podršku odlaznim i dolaznim Erasmus+ studentima, predstavila je ulogu i djelovanje ESN Osijek. ESN Osijek dio je mreže Erasmus Student Network Hrvatska koja osim ESN Osijeka okuplja lokalne ESN organizacije i u Dubrovniku, Rijeci, Splitu, Zadru i Zagrebu.
Zdenka Radić, voditeljica Regionalnog Info centra za mlade Osijek/PRONI Centar za socijalno poučavanje predstavila je aktivnosti koje centar kao multiplikator EURODESK-a provodi vezano uz informiranje i uključivanje mladih, te je predstavila Erasmus+ projekt “ABECEDA Informiranja mladih” koji provodi PRONI Centar za socijalno podučavanje.
Agencija lokalne demokracije u Osijeku jedna je od organizacija na području Osječko-baranjske županije koja je akreditirana za provedbu projekata u okviru Europske volonterske službe (EVS). EVS je dio programa Erasmus+ preko koje mladi mogu sudjelovati u volonterskim aktivnostima u inozemstvu. Organizaciju ALD Osijek predstavio je direktor, Miljenko Turniški.
Andriana Kremenjaš-Daničić iz Europe Direct Dubrovnik informacijskog centra, koji djeluje u okviru Europskog doma Dubrovnik, osvrnula se na uključenost organizacija, institucija i pojedinaca u projekte i aktivnosti u okviru programa Erasmus+ s područja Dubrovačko-neretvanske županije. Također, pozvala je na umrežavanje, dijeljenje informacija i iskustava te suradnju organizacija i institucija iz Osječko-baranjske i Dubrovačko-neretvanske županije.
Na informativnom događanju „Erasmus+ iskustva i mogućnosti“ sudjelovali su predstavnici škola, fakulteta, Sveučilišta, udruga i mladih.

Share

ALDA EUROPE

alda-logo

Nacionalna zaklada

Agencija lokalne demokracije je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

veliki rgb

Newsletter registracija

Ime:
E-mail: