Smisli on- line igru i osvoji Samsung Galaxy T560

fb logó Dignity W@rld je "virtualno igralište" o temama ljudskih prava gdje možete bolje upoznati globalne izazove, osnovna ljudska prava i društvena pitanja putem online igara. Otvoren je natječaj na koji se mogu prijaviti mladi od 13-30 godina i razviti svoju igru. Svoju igru ??možete razvijati u bilo kojem žanru (akcija, avantura, igra mozga, strategija itd.) Jedino što je važno da se nekako mora povezati s ljudskim pravima. Moguće teme, primjerice: aktivno građanstvo, prava djeteta, ravnopravnost spolova, migracija i izbjeglice, predrasude i stereotipi, rasizam. Cilj igre je predstaviti temu i pokazati perspektivu ljudskih prava, potaknuti igrače na razmišljanje i razvijanje vlastitih pogleda. Tko može biti programer? Svatko tko voli igrice u dobi između 13 i 30 godina. Ne morate biti IT stručnjak, ne morate pisati kodove, postoji mnogo mogućnosti na internetu što možete slobodno koristiti i možete s njima kreirati igre. Neki primjeri:

  • http://textadventures.co.uk/quest#video
  • https://www.proprofs.com/games/create-game/
  • http://www.sploder.com/free-game-creator.php
  • http://www.draw-your-game.com/
  • https://www.appsgeyser.com/gamemaker/

Postoji li nagradu?
Pobjednike će izabrati međunarodni projektni tim u dvije dobne kategorije (14-18 i 18+). Najbolji programeri dobili će Samsung Galaxy T560 Galaxy Tab. Projektni tim odlučuje o tome koje igre će biti objavljene na web stranici Dignity W@rld ( http://enterdignityworld.com/ ) i facebook grupi. Kako se možete prijaviti? Svaki se programer može prijaviti s najviše 2 igre slanjem linkova igara na sljedeću adresu e-pošte: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript . Rok za prijavu je 10. lipnja.

Share

ALDA EUROPE

alda-logo

Nacionalna zaklada

Agencija lokalne demokracije je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

veliki rgb

Newsletter registracija

Ime:
E-mail: