Dignity W@rld u školi i među mladima

33  Agencija lokalne demokracije, s još 4 organizacije iz različitih država je partner na Erasmus+ projektu Dignity W@rld. Dignity W@rld je "virtualno igralište" o temama ljudskih prava gdje možete bolje upoznati globalne izazove, osnovna ljudska prava i društvena pitanja putem online igara.

Jedna od aktivnosti provođenja projekta bilo je osmisliti ogledni sat prilagođen osnovnoj ili srednjoj školi u trajanju 45 minuta, i radionicu za mlade u trajanju od 90 minuta.

Školski sat na temu aktivnog građanstva i demokracije proveden je 29.svibnja u Trgovačkoj i komercijalnoj školi ''Davor Milas'' u Osijeku. Sat je održala profesorica Julijana Mladenovska-Tešija koja je objasnila razvoj demokracije od antičke Grčke do današnjih suvremenih modela npr. Europska unija. Za to vrijeme su učenici uz vodstvo profesorice igrali on-line igru Timeline u kojoj je cilj uz pomoć činjenica, slika i videa kronološki posložiti razvoj demokracije u svijetu.

Radionica za mlade pod nazivom ''Use your opportunities'' održala se na Hangout susretu 29. lipnja u Info centru za mlade Osijek. Radionica je imala za cilj pružiti mladima informacije o njihovim prilikama i mogućnostima, te pobliže ih upoznati s različitim programima koje mogu iskoristiti. Igrao se i ''Treasure hunt'' tip igre, gdje su sudionici pratili klasičnu priču mlade osobe i saznali više o mogućnostima u obrazovanju, ljudskim pravima, volontiranju i zapošljavanju.

Stranicu Dignity World možete pratiti na ovoj Facebook stranici, a igre zaigrati na http://enterdignityworld.com/ 

3 4

11 22

Share

ALDA EUROPE

alda-logo

Nacionalna zaklada

Agencija lokalne demokracije je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

veliki rgb

Newsletter registracija

Ime:
E-mail: