Inicijativa „Pet do dvanaest“

20160525 Osijek 5 do 12 Transparent25. svibnja 2016. u 11 sati na Trgu Ante Starčevića u sklopu inicijative „5 do 12“ okupili su se predstavnici 20-tak udruga te ostali građani koji su mirnim prosvjedom podržali inicijativu i poslali poruku o važnosti civilnoga društva u Hrvatskoj. Dio okupljenih udruga ujedno su i članice SOS-NET mreže pružatelja socijalnih usluga. Nazivom inicijative „5 do 12“ željela se naglasiti brzopleta odluka Vlade o smanjenju sredstava organizacijama civilnoga društva, bez strukturiranog dijaloga s udrugama, a sloganom „Udruge rade za druge“ okupljeni su poslali poruku da udruge postoje zbog drugih, a ne zbog njih samih.

Pored svih dosadašnjih inicijativa koje su dosada pokrenuli predstavnici udruga u nadi za rješavanjem pitanja opstojnosti udruga, udruga Dokkica je, osim što je pokrenula ovu inicijativu, na internet platformi CITIZENGO 19. svibnja kreirala i online peticiju za ukidanje odluke o smanjenju sredstava Nacionalnoj zakladi za razvoj civilnoga društva koju svakodnevno elektronski potpiše više od 100 osoba, a koju objavljuje sve više Internet portala.

Share

ALDA EUROPE

alda-logo

Nacionalna zaklada

Agencija lokalne demokracije je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

veliki rgb

Newsletter registracija

Ime:
E-mail: